Thaiföld, a nyaralók paradicsoma

Thaiföldet a csodálatos, gyönyörűen díszített templomok, arany Buddha-szobrok sokasága, a barátságos emberek és az egzotikus konyha jellemzi. Amit kínálni tud az a teljes nyugalom, a végtelen türelem, a forró trópusi napfény és az igazi romantika. A változatos tájak és formák, az északon eldugott, eredeti falvakkal borított hegyvidék, délre a rizsföldektől zöldellő, központi síkság, majd a Phang Nga-öböl sziklaalakzatai várják a turistákat.

[wp_ad_camp_1]

A tiszta, pálmafákkal szegélyezett strandok megannyi szabadidős, sport- és szórakozási lehetőséget kínálnak minden korosztály számára. A látogatókat mindig mosolygó, természetes és tiszteletteljes thai emberek várják. A helyi konyha jellegzetességeit bőn kihagyni, finom egzotikus fűszerekkel és illatokkal kényezteti a vendégeket. Minden adott tehát egy felejthetetlen nyaraláshoz! Érdemes felkeresni Bangkokot, az ország kulturális központját, Sukhothai-t, a híres romvárost vagy az Ayutthayában található, fekvő Buddha-szobrot, mely az UNESCO Világörökség részét képezi.

Thaiföld

Thaiföld

A színes piacok és az utcai árusok mellett természetesen megtalálhatóak az elegáns bevásárlóközpontok, luxusszállodák, illetve futurisztikus felhőkarcolók is Bangkokban, az élénk éjszakai életről nem is beszélve. A városban megszokott a közlekedési káosz, ami számunkra talán furcsának tűnhet, de erre jó megoldást jelent a magasvasút és a metró. Mindössze pár perc alatt elérhetőek a bevásárló-paradicsom üzletekkel teli, óriási központjai és a város bazárjai, melyek közül különösen népszerű a tarka „Chatuchak” vasárnapi piac. A metropolis felhőkarcolóit elhagyva persze találhatunk nyugodt, kikapcsolódásra alkalmas helyeket is

Aki tehát egy élményekben gazdag, feledhetetlen nyaraláson szeretne részt venni, annak mindenképp érdemes megfontolnia egy thaiföldi kikapcsolódást, hiszen általa a pihenés és a határtalan szórakozás is adott.