Tippek a ruházatról kezdő síelőknek

A síelés egy csodálatos sport, amit a legtöbben szeretnénk kipróbálni. Sajnos Magyarországon korlátoltak a sízés lehetőségei, ezért ennek a sportágnak nem igen alakult ki az alapvető kultúrája nálunk.

[wp_ad_camp_1]

A francia síelés népszerűsítése terén ismertté vált francia-sieles.hu csapata szolgáltat számunkra néhány érdekes és hasznos tippet, amit abszolút kezdőként mindenképpen érdemes megfogadnunk. Általában azt szokták javasolni a szakemberek, hogy a „menő” felszerelés megvásárlása előtt próbáljuk ki magát a sízést, vonz-e egyáltalán bennünket. Akármennyire is nagyszerű az élmény, néhányan inkább más sportokat részesítenek előnyben. Nincs ezzel semmi gond, de ne a felszerelés megvásárlása után tudatosítsuk magunkban ezt a dolgot!

Síruha síeléshez

Síruha síeléshez

Mindenképpen szükségünk lesz megfelelő ruházatra, ami nem a kiválasztása nem is olyan egyszerű, ezért kérjük meg a sízés terén gyakorlott barátunkat vagy akár az eladót, hogy segítsen nekünk a választásban! A jó kabát könnyű és nem akadályos a mozgásban. Egy hagyományos sport viselet kapcsán ezt nem mondhatjuk el, amit igazából csak akkor veszünk észre, ha megpróbálunk egy ilyenben lesiklani a hegyről. A korszerű síkabátok vékonyak, mégis kiválóan tartják a hőt, de megfelelő szellőzést is biztosítanak. A kabátok és a nadrágok esetében két tulajdonsággal fogunk találkozni; ezek a szellőzés és a vízhatlanság. Ezeket számokkal jelölik, így az összehasonlítás könnyűszerrel menni fog. Minél magasabbak ezek a számok, annál megbízhatóbb darabokról van szó, viszont az áruk is annál borsosabb. A megfelelő ár-érték arány megtalálása érdekében ajánlott kikérni a kereskedő véleményét; rendszerint szívesen segítenek valóban hasznos tippekkel. A kezdők számára általában az 5000 milliméteres vízállóságú kabát és nadrág tökéletesen megfelel.