Tudd meg, hogy mitől hullik a hajad!

Mondanunk sem kell, hogy a nők számára az egyik legfontosabb esztétikai tényező a haj. Nem mindegy, hogy hogyan is áll a hajuk, hogy miként sikerült egy új frizura, hogy az új szín jól áll-e, hogy mi lesz a szél szétfújja. Még nagyobb baj, ha a haj elvékonyodik, kihullik, töredezik. Persze a férfiaknak is nagyon fontos a hajuk, senki sem szeretne idő előtt megkopaszodni.

[wp_ad_camp_1]

Azokat, akiknek kihullott, vagy éppen most van kihullóban a hajuk, nagyon zavarja a dolog. Mindent kipróbálnak, amit csak lehet, de azt jellemzően titokban tartják és azt várják, hogy majd jön a csoda. Sajnos a várt csoda rendszerint elmarad, amíg a hajhullás bizony megmarad.

Az újság, a televízió, a plakátok tele vannak mindenféle, jobbnál-jobb megoldási javaslattal. A különféle hajápoló készítmények fejlődéstörténete az egyik legnagyobb üzleti siker sztori. Az biztos, hogy pénzügyileg mindegyik remekül működik, de a hajhullást többségében egyik csodaszer sem tudja meggátolni, tetszik vagy sem.

Hajhullás

Hajhullás

A test bizony nem ilyen egyszerűen működik. Az emberi test, ha annak a belső egyensúlya teljesen rendben van, akkor képes egészséges hajat, körmöt, bőrt, ideális testsúlyt és minden egyebet előállítani. Ha nem stresszelünk feleslegesen, ha rendszeresen mozgunk, ha helyesen és változatosan táplálkozunk, akkor a hajhullás sem jelentkezik idő előtt. Ellenben, ha valamelyikkel probléma van akkor, annak az oka belül keresendő és ott is kell azt megoldani.

A hajhullás több okra is visszavezethető. A nem megfelelően kinéző, a nem szép haj számos dolog következménye lehet. Mindez mögött olyan okokat találhatunk, mint például a túl magas fehérjetartalmú étrend, vagy éppen ennek az ellenkezője, a dolog mögött állhat persze egy olyan diéta, fogyókúra is, ami teljesen kizárja a fehérjét és még sorolhatnánk a végtelenségig. Először is derítse ki az okokat és kezelje azokat!