Tudjon meg mindent a világ vasútjairól!

A 14.000 láb magasságban a perui Andokon átszövő Belmond Andean Explorer egy- és kétéjszakás utakon szállítja az utasokat Arequipa és Cusco között. Ez a 48 utas elszállásolására alkalmas, kényelmes choo-choo alpaka gyapjú takarókkal és kézzel szőtt anyagokkal van felszerelve. Két étkezőkocsi és két bárkocsi szolgálja ki minden vendég szeszélyét olyan falatokkal, mint az alpaka tortellini és (természetesen) pezsgő.

Világ vasútjai megtekinthetőek az axa-assistance.hu weboldalon, ahol bővebben olvashat arról is, hogy miért érdemes vonattal utazni. A fent említett vonat a Titicaca-tóhoz is tesz kirándulásokat, ahol a vendégek megismerhetik a helyi szokásokat, meglátogathatják az inka romokat, és lélegzetelállító kilátásban gyönyörködhetnek. Az utazásról szól mindez, nem a célról, igaz? A vonatozás sehol sem kényesebb, mint a Belmond’s Royal Scotsmanban, amely az edinburgh-i Waverley állomásról indul és oda érkezik. Mindössze 24 vendéggel a fedélzeten a vonat megkerüli a Skót Felföld szívét, olyan tereptárgyak mellett, mint a Kyle of Lochalsh és a Cairngorms Nemzeti Park. Van még egy speciális gyógyfürdőkocsi is, ahol a szakembereket arra képezik ki, hogy szinkronizálják mozgásukat a vonat természetes dőléseivel. Ha ez nem luxus, akkor nem tudjuk, mi az.

Miért sétálgatna a híres Camino de Santiago-n, ha ehelyett luxus vonaton utazhatna? Ez az elegáns spanyol vonat minden bizonnyal több kényelmi szolgáltatást kínál, mintha gyalog utazna San Sebastiánból Santiago de Compostelába. Gyönyörködjön a Kantábriai tengerpart zord tájaiban, miközben a bárkocsiba öntött gazdag spanyol borokat élvezi. Bővebb leírásért és további információkért nézzen be még ma az axa-assistance.hu weboldalra, ahol megtekintheti a legszebb vasútvonalak leírásait is.