Vitaminok és jelentőségük kismamák számára is!

A különböző környezeti ártalmak által egyre inkább növekedik az emberek vitaminszükséglete. A gyorsuló élet okozta állandó stressz, az alkohol, a nikotin, a koffein, valamint a különböző tartósítószerek és fogamzásgátló tabletták egyaránt fokozzák szervezetünk igényét a vitaminokra.

A vitaminok természetesen nem csodaszerek, de az biztos, hogy nélkülözhetetlenek a vitalitásához, a jó közérzethez. A fokozott izommunka, a fehérje- és szénhidrátbevitel emelése mind-mind jelentősen növeli a napi vitaminszükségletet. A különböző vitaminok persze számos élettani folyamatban együttesen képesek kifejteni hatásukat. Érthetőbben: egy adott vitamin nagyobb mennyisége más vitaminokból is növeli a szükségletet. Pontosan ezért a komplex készítményeket érdemes megfontolnunk. Mivel egy terhes nő még egy életért felelős, így sokkal nagyobb a vitamin szükséglete, tehát egy megfelelő, természetes készítmény fogyasztása mindenképp javasolt.

Vitamin kismamáknak

Vitamin kismamáknak

Ahhoz, hogy testünk tökéletesen egészségesen működjön a vitaminokon kívül az ásványi anyagok is szükségesek. Ezeket kizárólag étkezéssel tudjuk a szervezetbe juttatni. A vitaminbevitel növelésével tehát arányosan kell az ásványianyag-kiegészítésre is gondolnunk. Itt szintén a komplex készítmények jöhetnek számításba, olyan táplálék kiegészítők melyekben az ásványi anyagok vitaminokkal együtt vannak jelen, optimális arányban. A komplex készítmények olyan lipotróp, avagy zsírégető anyagokat is tartalmaznak, amelyek meggátolják a zsírok lerakódását a májban.

Fontos viszont tudni, hogy a legtöbb komplex készítmény a teljes B-csoportot tartalmazza, pontosan ezért, ha valaki ilyen készítményt szed, akkor már felesleges még külön B-vitamint is fogyasztania. A kismamák számára kaphatóak olyan komplex vitaminkészítmények, melyek direkt a terhesség idején javasoltak!