Víznyelő várja online a webáruházunkban!

Bár a víznyelő kialakításnak a sajátosságai változhatnak a különböző vízelvezető típusok között, az általános szándék ugyanaz. A víz lefolyik a víznyelő közepén, egy medencébe, majd vissza a lefolyóhoz csatlakoztatott kifolyócső felé.

Víznyelő várja online a sunikft.hu weboldalon, ezért keressen fel minket bátran és megtalálhatja a teljes készletet az árakkal együtt. Amikor a víz áramlása a folyóka leáll, egy kis mennyiség marad az alján a kimenet és a központi kamra között. Ez a „csapdába esett” víz arra szolgál, hogy megakadályozza a szagok és gázok visszajutását a lefolyóból és a levegőbe. A P csatorna a legegyszerűbb formájában csak egy csőhossz, amelyet a „P” betűhöz hasonló alakra formáltak. A P-alakú ív (amely „U-nak” tűnik) ugyanúgy működik, mint a mosogató alatti U-kanyar, mivel vízzárat képez a lefolyónyílás és a csőben lejjebb lévő szennyvíz között. Ez megakadályozza, hogy a szennyvíz bomlása során felszabaduló kellemetlen gázok visszakerüljenek a lefolyóból. A kimenethez 90 fokos vagy 45 fokos hajlítással is elérhető víznyelő leggyakrabban esővíz összegyűjtésére szolgál egy lefolyóból, ha rácsos vízelvezető szerelvényhez, úgynevezett garathoz csatlakozik.

Míg a rács úgy működik, hogy távol tartja a leveleket, gallyakat és egyéb törmeléket, a csatornában mégis mindig lesz valami, ami átjut a réseken. Idővel minden átjutott törmelék felhalmozódhat, és eltömődéseket képezhet akár a vízelvezetőben, akár a csatlakoztatott lefolyóban. Ha ez történik egy víznyelővel is, akkor hívnia kell egy vízelvezető szakembert, valószínűleg szüksége lesz valaki segítségére, aki tud elektromechanikus csőtisztítást használni az elzáródás megszüntetésére. Amennyiben bővebb leírást olvasna a víznyelőkről keresse fel a sunikft.hu weboldalt és itt mindent megtalál.