WC dugulás megelőzése

A wc dugulás megelőzése jóval egyszerűbb, mint a rengeteg kellemetlenséggel, piszokkal együttjáró dugulás elhárítása, amit ráadásul szinte biztos, hogy szakemberre kell bízni. A problémák elkerülése érdekében csupán néhány alapszabályt kell betartanunk.

[wp_ad_camp_1]

A wc dugulás megelőzése igazán nem bonyolult feladat és sok fejfájástól kíméljük meg magunkat, ha odafigyelünk rá. Mindössze azt kell észben tartanunk, hogy a kagylóba csak két dolog kerülhet: az, amiért az ember rendeltetésszerűen használja a wc-t, valamint a wc-papír. Minden mással csak növeljük a dugulás kockázatát és ha az bekövetkezik, kár is házilagos módszerekkel próbálkozni.

A wc dugulás megelőzése érdekében a legjobb, ha közvetlenül a tartály vagy a wc fölé nem teszünk egyébként praktikusnak tűnő polcokat, hiszen elég egyetlen mozdulat, hogy a nem odavaló tárgyak a polcról leesve máris a wc-ben landoljanak és akaratlanul is leöblítsük őket. Célszerű nem spórolni az öblítések mennyiségén, mert ha nem kellő mennyiségű vizet használunk, a szennyeződések könnyebben megakadnak a csőben. A wc dugulás megelőzése érdekében érdemes időnként bőséges forró vizet önteni a kagylóba, ami feloldja a cső faláról a lerakódásokat.