A sokoldalú tojás páratlan egészségügyi hatásai

A tojás már kapott hideget is és meleget is, hiszen sokszor bélyegezték kerülendőnek, sőt még veszélyesnek is az emberre nézve koleszterintartalma miatt. Az ilyen kijelentésekkel viszont vigyázni kell, hiszen nagyon is egészséges és valóban sokoldalú csemege, mely a húsvéti ünnepek közeledtével egyre jelentősebb szerepet kap.

Először is rendkívüli fehérjeforrás. Kiváló csemege, ami egyaránt fogyasztható edzés előtt és után is, hiszen a fehérje szükséges az izomépítéshez és a tojástól ezt maradéktalanul meg is kapod. Amennyiben pedig mértékkel fogyasztod nem kell félni a koleszterin miatt sem, hiszen ez a legnagyobb ellenérv a tojással szemben. Ettől csak akkor kell félned, ha tucatszám tömöd magadba a tojásokat.

A tojással kapcsolatban még az is kiderült, hogy serkenti az agyat, azaz nagyon jót tesz az agyműködésnek. A kutatók kimutatták, hogy gyorsabban és tartósabban serkent, mint a csokoládé, aminek serkető hatása más régóta ismeretes. Ami még fontos, hogy az étvágyadat is elveszi, akárcsak a csoki, de közel sem hizlal annyira, sőt lényegesen egészségesebb is konkurenciájával szemben.

Tojás

Tojás

A csontok számára szintén szükséges a tojás, hiszen számukra nélkülözhetetlen a D-vitamin és a kalcium. A tojásban mindkét fontos összetevő nagy mennyiségben megtalálható, ezért a csontok egészségére remekül tud vigyázni. Az sem véletlen tehát, hogy a természetben egy – egy tojásért komoly harcot vívnak a ragadozók, ők is tudják, hogy kifejezetten kiadós, egészséges táplálékforrás.

Mindemellett még egy nagyszerű tulajdonsággal bír, hiszen fogyókúra is megfelelő. Ez igazán meglepő lehet, viszont mivel kifejezetten laktató és egészséges, ezért megfelel a fogyizók számára. Amennyiben reggelire fogyasztod, akkor a szervezeted a nap folyamán tökéletesen fel tudja dolgozni, így nem hizlal és éhes is csak jóval később leszel, mint más reggeliknél, így az étkezések idejét eltolhatod, azok számát csökkentheted.