A stressz fő forrásai

A stressz sajnos mindennapos a mai életünkben. Egyre gyorsuló világunkban a határidők, a munkával járó feszültségek adják egyrészt a stressz faktor egy részét, ez szinte természetes is, de ami ennél is általánosabb, az a minket körülvevő világ feszültsége. A nagyváros kész stressz forrás, az emberek idegesek, és sokat stresszelnek.

[wp_ad_camp_1]

A stressz ott van a mindennapi feszültségeink között, a munkával, családdal, párkapcsolattal, intéznivalókkal kapcsolatos feszültség áthatja a mindennapokat. A stressz egyik fő forrása a munka világából érkezik, de ez szinte természetes is, ott ahol meg kell felelni, ahol határidők vannak, és mindez létkérdés, mert pénzkérdés, nos, itt érthető, hogy stressz van. Ez az egyik legfőbb stressz forrás, ami hatással van ránk. Aztán ott van, a világ, amiben élünk, ugyanis a körülöttünk élők is hasonló léthelyzetben vannak, nekik is munkahelyeik vannak, kapcsolataik, ők is valamilyen fokú stresszben élik az életüket, rájuk is hatással van a világ, ami hatással van ránk is. Minden összefügg tehát mindennel. A munka mellett a környezet az, ami a fő stressz forrás.

Stressz

Stressz

Ez a két hely, a munka és a világ az a két stressz helyzet, ami nap, mint nap bombázza az ideg-rendszerünket. De egy olyan világot élünk ahol a napi rutin, illetve a kialakult gyakorlat segít könnyebbé tenni a stresszes helyzeteket. Mert mindez megoldható, és ideje van a kikapcsolódásnak is, még ha erre nem is marad túl sok idő, ennek is meg kell hagyni az idejét. Csak így élhetünk egészséges, teljes értékű életet. Fordítsunk tehát elég időt önmagunkra, és pihenjünk többet, próbáljuk levezetni a minket ért stresszt kertészkedéssel, töltsünk minél több időt friss levegőn, hogy agyunk elég oxigénhez jusson. Fontos a természet közelsége, és a rendszeres testmozgás, és a megfelelő pihentető alvás is.