Az allergiás megbetegedések és a stressz kapcsolata

Az allergiás megbetegedések hátterében sokszor maga a stressz áll. Az allergia gyógyítása sokszor igen nehézkes, hiszen több oka is lehet melyek közül a lelki eredetűek sem zárhatóak ki teljesen. Ilyen esetekben általában tüneti kezeléseket alkalmaznak egy alapos allergia vizsgálat után, de ez sajnos önmagában nem gyógyítja ki az allergiás megbetegedésből a pácienst. Az allergiának nem csupán szervi oka lehet, hanem néha a lélek megbetegedésével is együtt jár. A mai rohanó világban egyre több embert ér stressz és az allergiás megbetegedések száma ezzel arányosan nő.

A stressz által kiváltott allergia gyógyítása nem könnyű feladat. Ez allergia vizsgálat eredményeként ki sem mutatható. A felfokozott érzelmi állapotnak köszönhetően gyakran alakulnak ki piros foltok a bőrön és erőteljes viszketés is előfordulhat. Az egyik leggyakoribb stressz által okozott allergia az ekcéma. Ezt sajnos kevesen tudják, így mindenféle ekcéma elleni kenőccsel védekeznek, holott elképzelhető hogy csak a napi stressz hatásokat kellene csökkenteni vagy pedig teljesen kizárni az életéből. A testet és lelket érő negatív környezet hatások megszüntetésével akár az ekcéma is hatékonyabban gyógyítható, hiszen az immáron támogatásként használt krémekkel akár teljesen meg is szüntethető.

Allergia és a stressz kapcsolata

Allergia és a stressz kapcsolata

Mivel itt egy lelki eredetű problémáról van szó, így sajnos nagyon kevesen merik ezt beismerni, hiszen szégyellik még saját családjuk előtt is a szorongásos, stresszes tüneteket. Ha semmiképpen sem akarunk az allergia, azaz a stressz tüneteivel szakemberhez fordulni akkor érdemes a gondolkodásmódunkon változtatni. Ma már számtalan módszer létezik arra, hogy hatással legyünk gondolkodásunkra, életfelfogásunkra. Autogén tréningek és jóga is alkalmas a lélek és a gondolatok gyógyítására illetve a helyes irányba terelésére.