Hasznos a fekete dió?

Az emberek használják a fekete diót főzés során, mert nagyszerű az ízük és ropogósak. A fekete dió tele van gyulladásgátló vegyületekkel, így a kiegészítőgyártók a kivonatot tablettaként  értékesítik. A fekete dió három fő összetevőt tartalmaz, amelyek felhasználásuk során előnyösek – antioxidánsokat, többszörösen telítetlen zsírokat és fenolos vegyületeket.

[wp_ad_camp_1]

A dió egyéb tápanyagokat is tartalmaz, amelyek magukban foglalják a rostot, a fehérjét, a melatonint és a folsavat, amely egyfajta B-vitamin. Akár dió formában fogyasztják őket, akár kiegészítőként, a fekete diónak számos potenciális egészségügyi előnye van. A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a diófélék, köztük a fekete dió fogyasztása jól megalapozott kapcsolatot teremt a szív egészségének javítására. A diófélék, mint például a fekete dió, zsírsavakat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetik az egyén általános szívegészségének javítását. Az International Journal of Food Properties szerint számos jelentős tanulmány kimutatta a kapcsolatot a magasabb diófogyasztás és a hirtelen a szívinfarktus és a szívbetegségek alacsonyabb kockázata között.

Fekete dió

Fekete dió

A dió tartalmaz fitoszterint vagy növényi szterint. A fitoszterolok előnyösek a szervezet számára, mivel korlátozzák a koleszterin felszívódását a szervezetben. Ez a hatás segíthet csökkenteni a személy koleszterinszintjét. A fekete dió 37 milligramm (mg) több fitoszterint tartalmaz, mint az angol dió-társaik, az International Journal of Food Properties szerint. Mivel az orvosok magas koleszterinszintet társítanak a szívbetegségek nagyobb kockázatával, a koleszterinszint alacsony szinten tartása nélkülözhetetlen a szív egészségéhez. A fekete dió gazdag ellagitanninokban, amely egyfajta polifenol. A Critical Reviews in Food Science és Nutrition című folyóirat szerint ezek a vegyületek segítenek megakadályozni a neurodegeneratív betegségek kialakulását és progresszióját a szervezetben.