Melyek a sárkánygyümölcs bizonyított előnyei?

A sárkánygyümölcs a kaktuszfajok gyümölcse. Egyedülálló megjelenésű, édes ízű és ropogós textúrájú gyümölcsről van szó. A sárkánygyümölcs több antioxidánst tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az egészségre. A sárkánygyümölcs sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek fontosak az egészséges test életmódhoz. Az afrikai folyóirat biotechnológiai tanulmánya szerint a sárkánygyümölcs tartalmaz betacianinokat és betaxantinokat is.

[wp_ad_camp_1]

Ezek a vegyületek semlegesítik a szabad gyököket a szervezetben. A szabad gyökök a szervezetben lévő vegyületek, amelyek sejtkárosodást okozhatnak. A betacianinok és a betaxantinok hatása megakadályozhatja a szabad gyökök további károsítását. A World Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences tanulmánya szerint a sárkánygyümölcs antioxidáns aktivitása segíthet a gyulladásos állapot megakadályozásában a szervezetben. Ezek közé tartozik a köszvény és az arthritis egyéb formái. A PLOS ONE folyóiratban megjelent metaanalízis a sárkánygyümölcs fogyasztásának a vércukorszint szabályozására gyakorolt ​​hatását vizsgálja a 2. típusú diabéteszben szenvedőkben.

Sárkánygyümölcs

Sárkánygyümölcs

A tanulmány szerint a korábbi állatkísérletek potenciális kapcsolatot mutattak a sárkánygyümölcs fogyasztás és a diabétesz jobb kezelése között. Ez azért van, mert a sárkánygyümölcs ösztönzi az inzulint termelő hasnyálmirigy sejtek növekedését. A sárkánygyümölcs-étkezés prebiotikus hatással van a testre, amely fokozza az emésztést és táplálja a bélbaktériumokat, a tanulmány szerint. A sárkány gyümölcsökben az oligoszacharidok nevezett szénhidrátok szerepelnek, amelyek a kutatók szerint segítenek az egészséges baktériumok növekedésének ösztönzésében a gyomorban és a belekben. A prebiotikumok előnyei, például a sárkánygyümölcsökben jelenlévő előnyök közé tartozik a fokozott emésztés, az immunrendszer fokozott működése és a bélfertőzések alacsonyabb kockázata.