Diétázz ősszel gyümölcsökkel és zöldségekkel!

A zöld brokkoli és a kelbimbó nem csak egy-egy zöldségköret alapja lehet, hanem ízletes rakott ételeket is lehet belőlük készíteni, avagy a felhasználásuk nagyon sokoldalú. A brokkoli száz grammjában csupán huszonnégy kalória van, a kelbimbóéban pedig negyvenkilenc. Nem csak a diéta, hanem a változatosság miatt érdemes ezekre a tápláló zöldségekre is figyelmet fordítani, még akkor is, ha nem tartoznak a kedvenceid közé.

A káposztáknak és salátáknak rendkívül magas a vitamintartalmuk, emellett gyorsan eltelítenek, sőt ősszel van igazán szezonjuk. Persze ha épp az őszi diéta van terítéken, akkor nem ehetsz folyton töltött káposztát, de ezeket a zöldségtípusokat bármikor és szinte bármilyen formában könnyedén beiktathatod az étkezésekbe. Segítségükkel a legkülönfélébb és a leginkább kalóriaszegény menüt kapod, ami nem mellesleg igen ízletes is lesz általuk.

Diéta ősszel

Diéta ősszel

A mélyfagyasztott, de kalóriaszegény spenót és sóska ugyancsak remek választás. Arról nem is beszélve, hogy egy diétát a legjobban talán a spenót és a sóska tud támogatni. A friss leveleket felhasználhatjuk a salátákhoz, a mélyhűtött változatokból pedig készíthetünk kalóriaszegény főzelékeket. A spenótban rengeteg vas van, ami így az édesség utáni vágyat is kontrollálni tudja, ami nőknél főként a menstruációval egy időben szokott megjelenni.

A gyümölcsök közül a szőlő és szilva ajánlott a diétához. A szilva magas rost-, illetve pektintartalmának köszönhetően ugyanis nagymértékben segíti az emésztést, a szőlő pedig igazi ásványi anyag- és vitaminforrás. A kalóriaértékük viszont picit magasabb az átlagosnál, mivel száz gramm szőlőben hetvenhat kalória, a szilvában pedig ötvenhét kalória van. Egészségre gyakorolt hatásuk miatt ez most mellékes, persze nem szabad túlzásba esni itt sem.